Anläggningen

Ängen är en liten gård på drygt 15 ha varav en tredjedel skog, med all mark samlad i ett skifte runt byggnaderna. Förutom det har vi ett par arrenderade beten på angränsande mark.
Vi har sandridbana med underlag för cowhorse/cutting på 25×55 meter, året runt-grusbana 18×40 för bla framridning, och 2 roundpens med tävlingsmått för teamsorting.

Terrängtrailbanan är under ständig utveckling, nu med mer än 25 fasta hinder. Med vattengrav , bank, trappa, hängbro och upphopp, samt flera fristående fasta träningshinder, bla pinwheel,  vippbro, vanlig bro, cowboy curtain och flera olika grindar hittar du det mesta du behöver för hästens träning. 

Vi har 3-4 egna hästar som alla går tillsammans i stora kuperade hagar. Vintertid med ligghall, lösdrift och foderautomater med begränsad fri tillgång på stråfoder, sommartid på blandat bete.
Vi restaurerar gamla betesmarker runt gården med hjälp av inlånade köttdjur från vår granne Ribbingebäcks Gård, samma djur som används på våra kurser på sommaren. På så vis har vi alltid fräscha djur.
Vi producerar delvis eget hö , och köper in resten av en granne. Allt odlas ekologiskt.
Vi tar emot träningshästar i liten skala under sommarhalvåret, max två hästar samtidigt, som går tillsammans med våra hästar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grunden i verksamheten är att hålla våra hästar så naturligt som möjligt, med minsta möjliga stress. Att hålla hästar på lösdrift ställer höga krav på markförhållanden och dränering, och vi arbetar kontinuerligt med att förbättra hästarnas miljö och permanenta underlaget i de delar av hagarna som belastas mest.

bete

Arbetande hästar är lyckliga hästar