Anläggningen

Ängen är en liten gård på drygt 15 ha varav en tredjedel skog, med all mark samlad i ett skifte runt byggnaderna.
Vi har sandridbana med underlag för cowhorse/cutting på 25×60 meter, gräsridbana 18×45 och 2 roundpens med tävlingsmått för teamsorting.

flygbild

Terrängtrailbanan är under ständig utveckling,  vi vattengrav , bank, trappa, hängbro och upphopp, samt flera fristående fasta träningshinder, bla ännu en bank,  vippbro, vanlig bro, cowboy curtain och flera olika grindar.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vi har 3-4 egna hästar som alla går tillsammans i stora kuperade hagar. Vintertid med ligghall, lösdrift och foderautomater med begränsad fri tillgång på stråfoder, sommartid på blandat bete.
Vi restaurerar gamla betesmarker runt gården med hjälp av inlånade köttdjur från vår granne Ribbingebäcks Gård, samma djur som avnänds på våra kurser på sommaren. På så vis har vi alltid fräscha djur.
Vi producerar delvis eget hö , och köper in resten av en granne. Allt odlas ekologiskt.
Vi tar emot inridnings-och träningshästar i liten skala under sommarhalvåret, max två hästar samtidigt, som går tillsammans med våra hästar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grunden i verksamheten är att hålla våra hästar så naturligt som möjligt, med minsta möjliga stress. Att hålla hästar på lösdrift ställer höga krav på markförhållanden och dränering, och vi arbetar kontinuerligt med att förbättra hästarnas miljö och permanenta underlaget i de delar av hagarna som belastas mest.

bete

 

 

Arbetande hästar är lyckliga hästar