Ranch week 2019

I år kör vi en lite avkortad version av Ranch Week, fjolårets värme blev en tankeställare. Istället satsar vi på flera fristående kurser under resten av sommaren.

Ranch week består av  sammanhängade period med en-och tvådagarskurser  som avslutas med teamsortingkurs. Visionen är att man stannar hela perioden, umgås på kvällarna, semesterar lite, men självklart kan man även plocka ut de kurser man är intresserad av. Det går bra att bo kvar på pausdagen om man skall vara med på de angränsande kurserna,  och semestra lite, eller träna själv. Då betalar ni bara för boende.

Boendet är självhushåll i ”huset på kullen”, ett enbäddsrum, ett tvåbäddsrum , ett trebäddsrum och en sovalkov, så var införstådda med att ni får dela rum. Och i drängstugan kan en person eller ett par bo (120-säng), där är omodernt, så man delar kök och badrum med gästhuset. Ni får gärna ta med husvagn/husbil eller tälta, vi har gott om plats.
Boende kostar 200kr/person och natt, camping 100, hage ingår i kursavgiften.

Hästarna får varsin liten ”tävlingshage”, inget bete, så ta med foder.
På kurs nr 3 finns det ett par välskolade hästar att hyra, det kostar 400kr/dag extra.
På alla kurser rider man två pass om dagen, ev indelade i mindre grupper , så räkna med många timmar i sadeln.

Kurs 1, Tematisdag, grundläggande kossehantering 30 juli.
Instruktör Eva Malmström
Veckan inleds med en av våra populära kvällslektioner i kossehantering. Tryckpunkter och vinklar, hur du vänder och stannar djuren. Vill du vara med på team sortingskursen är detta en bra introduktion. Det går bra att komma under dagen och installera dej och hästen i lugn och ro.
Ca 2 timmar, start kl 18.
Pris 600:-

Kurs 2, Speedtrail/cowboyrace. On 31-To 1 aug.
Instruktör Eva Malmström.
Två dagar med alla typer av hinder som kan förekomma på en ”obstacle challenge”-bana. Bygg samarbete och förtroende genom att utmana er med alla upptänkliga hinder på ridbanan och i terräng. Vi pratar ”bombproof-träning” och går igenom bedömningen i EXCA.  Även på denna kurs kan vi lägga in lite enkel kossefösning om önskemål finns. Två hästar finns att hyra på denna kurs.
Pris 2000 kr. Hästhyra 400kr/dag.

Fredag 3 augusti är en vilodag, det går bra att bo kvar om ni skall vara med både kurs 3 och 4, eller checka in på kvällen om ni skall vara med på Tommys kurs.

Kurs 4, Team Sorting. Lö 4-sö 5 aug.
Instruktör Tommy Arvidsson.
Tommy är som bekant sveriges överläget bästa arenaroper, men han är också mkt framgångsrik i team sorting och penning, och en duktig instruktör. Han jobbar med frigående boskap på Bjurums gård, en av sveriges största köttgårdar, och är en av sveriges kunnigaste när det gäller ”kofösning”.
För er som vill prova på att träna för tävling i sortering. Vi pratar tryckpunkter, placering, taktik och tempo. Rider enskilt i roundpen, och  tillsammans två och två och sorterar ut djur.
Pris 2400 kr.

Bokningsavgift 500 kr/kurs, resterande senast 1 månad före kursstart. Vi skickar faktura.
Anmälan är bindande, dvs du får själv ordna ersättare om du inte kan komma, om vi inte har någon på reservlista. Anmäl via mail.

Arbetande hästar är lyckliga hästar